

Ha sütésről van szó, általában a hagyományos receptek híve vagyok, mondjuk egy kis csavart szeretek bele vinni, de nem véletlen, hogy úgy lettek kitalálva, ahogyan! Tudni illik, úgy jók, ahogy vannak! De olykor kell valami makro barát alternatíva is! Ez a muffin recept épp ilyen. Proteinben gazdag, zsírban szegény. Persze, nem olyan, mint az igazi, de azért kellően kielégíti az ember süti iránti vágyát úgy, hogy közben nem cseszi szét a makrókat, még akkor sem, ha többet eszik meg belőle az ember! 🙂
Hozzávalók( 10 db):
100 g Myprotein pancake mix
50 g liszt (zab liszt, glutén mentes liszt)
200 g áfonya
1 tojás
2 dl 0,1 %-os joghurt
1 tk vanília kivonat
2 tk sütőpor
20 g olvasztott vaj (vagy kókuszzsír)
édesítőszer ízlés szerint
Opcionális 40 g vitafiber rost, ha a rost bevitelre is szeretnénk figyelni
Elkészítés:
A száraz összetevőket keverd el egy tálban, majd add hozzá a nedves összetevőket is, jó alaposan dolgozt el, csomó mentesre, pihentesd 5-10 percig, majd keverd bele a friss áfonyát is. Szilikon muffin formában, 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20-30 percig, míg meg nem pirul a teteje. Én most picit csaltam, és sütés előtt minden darabot megszórtam 5 g barnacukorral, hogy kellemes, karamellás kéreg keletkezzen rajta! 🙂