

Könnyű kis saláta, ami egysezrűsége ellenére szupernagyszerű! 🙂
Az a jó benne, hogy pik-pak elkészül, garantálom, hogy mindenki tetszését el fogja nyerni, ha megcsinálod!
Hozzávalók (2 adag):
2 db keményebb avokado (kb 300 g pucolva)
2 közepes paradicsom (150 g)
1 fej lilahagyma (100 g)
150 g feta sajt
1 nagy csokor koriander
1 fél citrom leve
30 g oliva olaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Az avokadókat félbe vágjuk, magjukat kipattinjuk, majd meghámozzuk és kb 1 cm-es kockákra vágjuk, ugyan így teszünk a többi zöldséggel is, a paradicsom húsos részét használjuk most fel, a lédús közepét nem. A sajtot is felkockázzuk, hasonló méretűre, mint a zöldségeket. Minden összetevőt jól elkeverünk, hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az oliva olajjal a citrom levével és egy jó nagy adag, durvára apírotott korianderrel.
Sült baconnel tálaltam, kellemes kontrasztot ad a friss, citrusos salátához!