

Az egyik kedvenc sütim, és időről időre rám jön, hogy gyársak valamilyen, az épp aktuális makroimhoz illő változatot. Korábban már készítettem egy zsírban gazdag, szénhidrát csökkentettet, ezt ITT meg is nézhetitek. Ez a változat most sokkal kiegyensúlyozottabb tápanyag tartalommal bír. De természetesen ugyanúgy gluténmentes és tejtermék mentes is! És szerintem pénztáca barátabb, valamint az sem mellékes, hogy a hozzávalók is könnyen hozzáférhetőek!
Hozzávalók (8 db):
2 konzerv bab (kb 500 g), lehet vörös vagy fekete bab is
150 g cukkíni
100 g almapüré
100 g fehérjepor (én most vaníliás tejsavót használtam, de kb bármilyen jó, ami épp van)
60 g holland kakaópor
100 g 70 %-os étcsoki
2 db tojás
1 dl tej, vagy növényi tej
40 g vaj
1/2 tk sütőpor
csipet só és édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
Először is kell egy jó turmix gép vagy foodprocesszor, esetleg a botmixer is megteszi. Tegyük a két tojást a turmixba, majd jó alaposan habosítsuk fel, mehet bele a teljesen lecsöpögtetett bab, a cukkíni és az almapüré is. Ismét turmixolás, közben öntsük hozzá a tejet is. Ha a bab már teljesen pépes és picit sem darabos, tegyük egy tálba, keverjük hozzá a kakaóport, a fehérjeport és az időközben felolvasztott vajat, valamint a sütőport. Alaposan dolgozzuk össze. Az étcsokit daraboljuk apró darabokra, de ne forgáccsá, majd keverjük ezt is a masszához. Adjunk hozzá egy csipet sót és édesítsük kedvünk szerint tetszőleges édesítőszerrel.
Öntsük az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon süssük 25-30 percig. Szórhatunk a tetejére csoki forgácsot, vagy aszalt gyümölcsöt, magvakat is, még jobban fog kinézni! 🙂
1 comment. Leave new
[…] brownie még minding az egyik kedvenc sütim, a korábban készített, babos-proteines változatot ITT találod. Ez most egy hagyományosabb, zsíros-cukros dolog, és legfontosabb jó tulajdonsága […]