

Az úgy volt, hogy csinálni akartam egy jókis fűszeres sárgaborsó főzeléket, de félúton rájöttem, hogy marhára nincs itthon sárgaborsó, meg amúgy is 1 napot kéne áztatni… ellenben volt egy nagy konzerv csicseriborsó és egy rakás vörös lencse! 🙂
Furán hangzik? Sebaj.. kurvajó lett!
Hozzávalók (5 adag):
1 nagy konzerv csicseriborsó levével együtt (Aldi)
200 g vöröslencse
1 db közepes vöröshagyma
2 db kaliforniai paprika
1 tk rómaikömény
1 tk őrölt koriander
3 gerezd fokhamgya
1 tk füstölt paprika
1 tk chilli paprika
só, bors
1 marok friss koriander
1 citrom leve és héjja
olaj szpré
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágva tedd oda párolódni, mikor megkaramelizálódott, add hozzá a fokhagymát, a szintén kisebb kockákra vágott kaliforniai paprikát és párold át picit. Mehetnek hozzá a fűszerek, és minden más hozzávaló is. Adj még hozzá 2 dl vizet és alacsony lángon kb 30 perc alatt főzd készre, míg a lencse szétfő, és a cucc besűrűsödik. Kicsit savanyítsd a citrom lével és reszeld bele a héjját is, tolj bele egy marék friss koriandert és kész is van!
1 comment. Leave new
[…] egyszerűsítettem és hozzá igazítottam az én ízlésemhez! Nagyon hasonlóan készült, mint a csicseriborsófőzelék […]