

Már több chili receptet is gyárottam az oldalamon, nem véletlen! A hüvelyesek fogyasztása igen előnyös, sok szempontból is! Ez a változat most feketebabból készül, igazán egyszerűen és ha csupa konzervet használsz, akkor gyorsan elkészíthető!
Hozzávalók(10 adag):
500 g feketebab (én most szárazat használtam, de 4 db konverv is megteszi)
A száraz babot előző nap áztasd be, majd főzd sótlan vízben, míg puha nem lesz!
800 g cukkíni
1 konzerv kukorica (300 g)
250 g vöröshagyma (kb 2 fej)
2 db paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma
3 ek chili (most épp thai chilit használtam, de megteszi a pirospaprika/chili kombó is)
30 g keményítő
1 ek kakópor
3 ek almaecet
édesítőszer ízlés szerint
só, bors
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát dínszteld meg, majd add hozzá a chilit és a kakaót, pár percig párold, és utána tedd bele a paradicsom konvervet és a felkockázott cukkínit, főzd puhára kb 20-30 perc alatt. Ha megpuhult a cukkíni, akkor mehet bele a bab, a kukorica és sűríts be a keményítővel, legvégén pedig add hozzá az ecetet és egy kevés édesítőszert.
Nagyon jól megy hozzá a feta vagy a kecske sajt is! 🙂