

A chili mániá folytatódik. Ez a mostani egészen hasonló az eredeti chili con carne recepthez, amit már egyébként többszörnagy sikerrel főztem. De sokkal intuitívabb, nagyjából összedobáltam azt, ami itthon volt, megdobáltam mindenféle finom fűszerrel… és ez lett belőle! Egy Makrókban kiváló, ízekben robbanós szuper ebédnek való!
Hozzávalók(10 adag):
1 kg CHAROLAIS “FITNESS MARHA” DARÁLT HÚS (fittmarket-ben kapható)
600 g paradicsom (legjobb a hús paradicsom)
500 g vöröshagyma
400 g kaliforniai paprika
400 g édesburgonya
2 feketebab konzerv (500 g)
2 dl barnasör
1 rúd fehéj
2 ek chilli (én most pl kóreai chilit használtam)
1 tk füstölt paprika
1 ek édes-nemes pirospaprika
1 ek holland kakaópor
1 tk rómaikömény
1 tk őrölt koriandermag
1 lime héja és leve
20 g keményítő (vagy bármilyen liszt is jó)
édesítőszer ízlés szerint
só, bors
Elkészítés:
Azért szeretem a chilit, mert marha egyszerű elkészíteni, csak oda rakod és majdnem magától kész lesz.
A hagymát kockázd apróra, majd tedd oda az olajszprével kifújt lábosba dínsztelődni, mikor összesett add hozzá a fűszereket, kicsit pirítsd át, majd mehet bele a hús, ezt is pirítsd picit le, és add hozzá a paradicsomot, öntsd fel a sörrel is. Fedő alatt főzd, míg jó homogén nem lesz. Eközben darabold fel az édesburgonyát és a paprikát hasonló méretű kockákra, forgasd össze a keményítővel, és amikor a chli alap már szépen megfőtt, add hozzá. Még további kb 20 perc főzés és kész is van a cucc! A legvégén add hozzá a babot is, reszeld bele a lime héját és facsard bele a levét, ha kell, picit édesítsd meg, már nem kell főzni, csak rottyantani pár percet!