

Aki nem ismerné mi is az a Gigantes plaki, annak elmondom, az egyik legjobb cucc, amit mostanság készítettem! 🙂 Folytatva a mostanában rajtam elhatalmasodó “főzzünk minél egyszerűbben sokat” hozzáállásomat, ez is egy kifejezetten gyorsan összepakolható egytálétel. Az előkészítése kb. 15 perc, a többit pedig rá lehet bízni a sütőre! Természetesen csak akkor egyed, ha tökéletesen jól működik az emésztésed és nem okoz semmilyen problémát a hüvelyesek fogyasztása! Bár elvileg az óriás bab a legkevésbé problémás babfélék közé tartozik ebből a szempontból, annak ellenére, hogy elég magas a rost tartalma!
Hozzávalók (5 adag):
600 g óriás fehérbab (2 konzerv)
600 g paradicsom
450 g leveles spenót (1 zacskó, fagyasztva)
1 fej vöröshagyma (kb 200 g)
1 kis sűrített paradicsom konzerv (70 g)
3 gerezd fokhagyma
10 g kókuszolaj
oregánó, só, bors
Elkészítés:
Fogjunk egy nagy, sütőben is használható edényt (öntöttvas lábos). A kókuszzsíron pároljuk meg a felkockázott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsom pürét. Kicsit pirítsuk le. ezután mehet bele a nagyobb darabokra szeletelt paradicsom, a felolvasztott spenót és a bab, amiről leöntöttük a levének javát! Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval, majd irány a sütő! 135 fokon kb 1,5 – 2 órán keresztül süssük, míg jó alaposan össze nem fő minden benne!
Tálalhatjuk feta sajttal, vagy anélkül. Illik hozzá a csirke is, a lazac… kb. bármilyen hús! Én most pirított csirkemájjal fogom enni!