

A brownie még mindig az egyik kedvenc sütim, a korábban készített, babos-proteines változatot ITT találod. Ez most egy hagyományosabb, zsíros-cukros dolog, és a legfontosabb jó tulajdonsága ennek is, hogy csokis 🙂 Csupa-csupa csoki! Céklával kombinálva pedig egyenesen fantasztikus távlatok nyílnak meg az ízkombinációknak! Gluténmentes formában elkészítve pedig azok is ehetik, akik különben nem tudnák érzékenységük révén! Arra azért érdemes vigyázni, hogy brutál kalória bomba!
Hozzávalók(kb 20 kis szelet):
500 g cékla (sütőben, fóliában megsütve kb 1 óra alatt 170 fokon, majd meghámozva)
200 g 70 % étcsokoládé
200 g vaj vagy ghí vagy kókuszzsír
150 g gluténmentes lisztkeverék vagy rizsliszt (sima lisztet használva picit jobb lesz az állaga)
50 g Biotech protein pancake mix (ki is hagyható, vagy pótolható liszttel)
4 db tojás
100 g barna cukor
100 g xilit (el is hagyható, vagy használható cukor is helyette)
vagy a cukor helyett használhatunk édesítőszert is
100 g dió
50 g holland kakaópor
1 tasak sütőpor
1 tk vanília kivonat
1 tk só
Elkészítés:
A céklát turmixold össze 100 g csokoládéval, majd keverd bele a tojást és a felolvasztott zsiradékot, a vaníliakivonatot, a sót és a cukrot.
Keverd össze a lisztet a sütőporral, a kakaó porral és a pancake mixxel, majd mehet bele a korábban bekevert massza is. Dolgozd össze jó alaposan. Keverd hozzá az apró darabokra tört maradék 100 g étcsokit és a 100 g diót.
Öntsd az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt süsd készre. Egy hústűvel, vagy hurkapálcával ellenőrizheted mikor van kész! Ha már nem folyós a cucc, elkészült!
Díszítésnek én most tettem rá gluténmentes sós perecet, és a végén meglocsoltam 50 g olvasztott fehércsokival!
Vanília fagyival és meggyszósszal kombinálva egyszerűen zseniális! 🙂
Tápanyagtartalom (1 adag):
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 14 g (ebből 3,5 g rost)
Fehérje: 5 g
Energia: 236 kCal