+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Gluténmentes céklás brownie

2018-02-18Juhász Péter

A brownie még mindig az egyik kedvenc sütim, a korábban készített, babos-proteines változatot ITT találod. Ez most egy hagyományosabb, zsíros-cukros dolog, és a legfontosabb jó tulajdonsága ennek is, hogy csokis 🙂 Csupa-csupa csoki! Céklával kombinálva pedig egyenesen fantasztikus távlatok nyílnak meg az ízkombinációknak! Gluténmentes formában elkészítve pedig azok is ehetik, akik különben nem tudnák érzékenységük révén! Arra azért érdemes vigyázni, hogy brutál kalória bomba!

Hozzávalók(kb 20 kis szelet):

500 g cékla (sütőben, fóliában megsütve kb 1 óra alatt 170 fokon, majd meghámozva)
200 g 70 % étcsokoládé
200 g vaj vagy ghí vagy kókuszzsír
150 g gluténmentes lisztkeverék vagy rizsliszt (sima lisztet használva picit jobb lesz az állaga)
50 g Biotech protein pancake mix (ki is hagyható, vagy pótolható liszttel)
4 db tojás
100 g barna cukor
100 g xilit (el is hagyható, vagy használható cukor is helyette)
vagy a cukor helyett használhatunk édesítőszert is
100 g dió
50 g holland kakaópor
1 tasak sütőpor
1 tk vanília kivonat
1 tk só

Elkészítés:

A céklát turmixold össze 100 g csokoládéval, majd keverd bele a tojást és a felolvasztott zsiradékot, a vaníliakivonatot, a sót és a cukrot.
Keverd össze a lisztet a sütőporral, a kakaó porral és a pancake mixxel, majd mehet bele a korábban bekevert massza is. Dolgozd össze jó alaposan. Keverd hozzá az apró darabokra tört maradék 100 g étcsokit és a 100 g diót.

Öntsd az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt süsd készre. Egy hústűvel, vagy hurkapálcával ellenőrizheted mikor van kész! Ha már nem folyós a cucc, elkészült!

Díszítésnek én most tettem rá gluténmentes sós perecet, és a végén meglocsoltam 50 g olvasztott fehércsokival!
Vanília fagyival és meggyszósszal kombinálva egyszerűen zseniális! 🙂

Tápanyagtartalom (1 adag):
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 14 g (ebből 3,5 g rost)
Fehérje: 5 g
Energia: 236 kCal

 

wpfreedownload

Related Articles

Marokkói proteines zabkása

2018-03-27Juhász Péter

Sárgaborsófőzelék, nem a klasszikus módon

2018-11-01Juhász Péter

Áfonyás protein muffin

2018-05-07Juhász Péter
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben