

Láttam egyik nap Jamie Oliver instagramján egy zseniális receptet, amit a Tesco-nak csinált, mint szuper egészséges és egyszerű kaja. Ő nem annyira foglalkozik a makrókkal, és a kis követőtáborom felbátorított, hogy elkészítsem a saját, makro barát változatomat belőle! Azt kell mondjam, elég jól sikerült! És tényleg végtelenül egyszerű!
Hozzávalók (4 adag):
4 egész tojás
8 tojás fehérje (akinek bele fér több zsír, tegyen bele ehelyett 4 egész tojást, de akkor oda kell figyelni, hogy az +5 g zsír/tojás)
400 g csiperke (én most barna csiperkét használtam)
250 g kelkáposzta (az eredeti recept fodros kelt írt, de az irracionálisan drága, meg tök felesleges is, semmivel sem jobb, mint a jó öreg és olcsó sima kel)
160 g Light cottage cheese (Aldi)
40 g Linessa light reszelt sajt (Lidl)
20 g 12 hónapig érlelt cheddar (Minél régebbi a sajt, annál intenzívebb az íze, így elég belőle kevesebb is 🙂 )
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olajs szpré
Elkészítés:
Igyekeztem minél egyszerűbben elkészíteni, a legkevesebb mosogatással! 🙂
Szóval… darabold fel a gombát, az újhagymát és a kelkápsztát, valamint azt szedd is leveleire. A gombát egy sütőbe helyezhető (erre én most egy fasza öntöttvas serpenyőt használtam), serpenyőben kevés olaj szprézés után, szárazon, közepesen magas lángon pirítsd meg. Közben a cottage cheese-t és a reszelt sajtokat keverd össze, és a tojást is készítsd elő, sózd és borsozd is! A zöldségekre NEM kell fűszer! Ha a gomba kész, tedd férle és mehet a serpenyőbe a hagyma, a kel szintén pirítsd le alaposan, és a végén add hozzá a fokhagymát is!
Ha ezzel is készen vagy, mehet vissza minden a serpenyőbe, öntsd rá a tojást is, keverd el alaposan, majd halmozd rá a sajt keveréket is kis kupacokban. 180 fokra előmelegített hőlégkavarásos sütőben (síma sütőben 200 fok), kb 10-15 perc alatt pirulásig süsd! Tálaláskor szórd meg kis apróra vágott petrezselyemmel.
Pirítóssal, paradicsom salival isteni reggeli!!!!
Tápanyagtartalom:
Zsír: 9 g
Szénhidrát: 10 g (ebből 3 g rost)
Fehérje: 30 g
Energia: 245 kCal