

Nyáron a nagy melegben kevés dolog esik jobban az embernek egy jó hideg krémlevesnél! A gazpacho nagy kedvencem, de szerettem volna csinálni valamit, ami egy kicsit extrább és mondjuk nem mellékesen gluténmentes is! Így készült ez a fantasztikus sült paradicsom krémleves!
Hozzávalók (4 adag):
1 kg paradicsom (koktélparadicsomból vagy cherry paradicsomból talán a legjobb)
1 db paradicsom konzerv (240 g)
2 db szárzeller
2 közepes fej lilahagyma (kb 300 g)
1 db kígyóuborka
3-4 gerezd fokhagyma
50 g szárított paradicsom
30 g extra szűz olivaolaj
10 g kókuszzsír
só, bors
fehérborecet
édesítőszer ízlés szerint (vagy akár méz is jó)
víz
Elkészítés: 
A paradicsomot a zellerrel és a megpucolt, nagyobb darabokra vágott hagymával, valamint a fokhagymákkat átforgatjuk a felolvasztott kókuszzsírban, és odatesszük 230 fokosra előmelegített sütőben sülni és kb 20 perc alatt kellemesen megpirítjuk. Ha kihűlt, nekiállunk és leturmixoljuk, a paradicsom konzervvel és a héjától megszabadított uborkával és az olivaolajjal együtt. Sózzuk, borsozzuk, vízzel addig higítjuk, hogy kellemes állagú legyen, és legvégül beállítjuk a savasságát kevés fehérborecettel és édesítőszerrel.
Végtelenül egyszerű, ellenben annál finomabb! Apróra darabolt uborkával és zellerrel no meg sajtropogóssal tálaltam!
(a sajt Aldiban kapható, laktózmentes 52 hétig érlelt gouda, elkészíteni nagyon egyszerű, nagylyukú reszelőn kb 50 g-ot lereszelünk, majd egy teflon serpenyőben közepes lángon pirulásig sütjük. Onnan azonnal egy sodrófára borítjuk (vagy bármire, aminek jó a formája) és azon hagyjuk kihűlni)