

Néha a legegyszerűbb dolgok a legelképesztőbbek 🙂 Mint jelen esetben is ez a csoki krém. Nagyszerűsége egyszerűségében és a felhasznált alapanyagok minőségében rejlik.
Gyakorlatilag szénhidrát mentes és kizárólag egészséges zsírokat tartalmaz, nem is beszélve az avokado által hozzáadott rost és ásványi anyag tartalomról!
Ha valamit, akkor ezt lehet nevezni bűn mentes desszertnek!
Hozzávalók (kb 4 adag):
150 g puha, érett avokado (pucolva)
100 g Eritritolos 70% kakaó tartalmú csokoládé (ha valaki nem ketozik szigorúan, használhat bármilyen más, legalább 70 %-os csokit)
Itt vettem, de kapható a paleo webshopban is, nagy kiszerelésben! 🙂
60 g waldenfarms pancake syrup (juharszirup helyettesítő, ch mentes)
100 ml kókusz tej (20 % zsírtartalommal)
2 tk rum aroma
1 tk vanília kivonat
1 lime reszelt héjja
1/2 lime leve
csipet chilli pehely
csipet só
Folyékony édesítő szer ízlés szerint
Elkészítés:
Az avokadot botmixerrel vagy robotgéppel pürésítjük, hozzá adjuk a gőz felett felolvasztott csokoládét és minden egyéb hozzávalót, majd addig mixeljük, míg megfelelően krémes és fényes állagú nem lesz.
Ennyire pofon egyszerű! 🙂
Istenien illenek hozzá a legkülönfélébb sós/pörkölt magvak (pisztácia, mogyoró, mandula)!