+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Kocsonya ahogy én szeretem!

2016-12-28Juhász Péter

Közismert tény, hogy a zselés, kollagénben gazdag fehérjék rendkívül jó fontosak mind a bélrendszer, mind az ízületek, ínak és bőr egészségének megörzése érdekében, de sajnos elég keveset eszünk belőlük annak ellenére, hogy a magyar konyha telis-tele van jobbnál jobb kajákkal, amikben rengeteg van belőle. Egyik ilyen cucc a kocsonya is! Olcsó, szuper egészséges, és ha kicsit még fel is turbózzuk elképesztően isteni is!

Nem misztifikáltam túl a dolgot, ami az alapanyagokat illeit, a legtöbb nagy áruház ráfeküdt a témára és lehet csomagban kapni kocsonya alapanyagokat. Bőr, farok, köröm, minden finomság van bennük. Amivel én még kiegészítettem, egy jó nagy adag sertés csont, kis libamáj és pár tojás.

Hozzávalók:

1.5 kg bőr, köröm, farok, fül… minden ami bőrös és zselés
1.5 kg sertés csont (pl. karaj csont)
2 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 ek szemes fekete bors
40 dkg sárgarépa
2 dkg gyökér
1 kb 5 cm-es gyömbér
1 csokor petrezselyem
kb 2.5 – 3 l víz
só, ízlés szerint (ekkora adaghoz kb 30 g kell)

Opcionálisan:
150 dkg libamáj
4 db L-es tojás

Elkészítés:

Minden belevalót egy jó nagy lábosba pakolunk, felöntjük hideg vízzel addig, míg ellepi és magas lángon addig melegítjük, míg gyöngyözni nem kezd, majd levesszük takarékra, hogy csak épp forrdogáljon, és kb 4-5 órán keresztül főzzük, míg a hús és bőr le nem málik a csontról.

Kikapcsoljuk a tüzet és hagyjuk hűlni kicsit a levest, majd kiszedegetjük a húsokat, és a levét leszűrjük egy külön lábosba. A csontról szépen lefejtjük a húst, bőrt, mindent és ez majd mehet bele a kész kocsonyába.

Ha libamájas tojásos verzióban csináljuk (ami szerintem a lehető legistenibb), akkor a tojást megfőzzükl megpucoljuk a libamájat pedig kis szeletekben forró, majdnem füstölő serpenyőben hírtelen lepirítjuk. A félbevágott vagy felkarikázott tojás és 1-1 szelet libamáj (15 dkg-ból kb 4 adagnyi jön ki) megy a kocsonya legaljára. Tetejére pedig pakolhatunk szín húst, bőrt, ki hogyan szereti. A legvégén pedig leöntjük a lével, hogy teljesen elfedje, és hűlni hagyjuk.

Mikor már langyosra hűlt, hűtöben 1 éjszakán át pihentetjük, reggelre szuperül megmerevedik és ki is lehet fordítani a tálakból, amibe beletettük. Magában, vagy salátával, vagy akár ecetes hagymával is isteni! Én nem ettem hozzá kenyeret, nem kell…

Tápanyagtartalom (1 adag, tojással és libamájjal, kb 3 dl lével és 50 g hússal/bőrrel számolva):
Szénhidrát: 1,6 g
Fehérje: 34 g
Zsír: 21 g
Energia: 334 kcal

You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben