

Ez a recept nem saját találmány. Már többször is említettem, hogy Szatmári Feri blogja sokszor inspirál! Ezt a kaját is az ő egyik videójában láttam. Ici-pici módosításokat eszközöltem, de a lényeg, hogy odafigyeltem a pontos makro mennyiségekre!
Zseniális a végtermék, mindenkinek ki kell próbálnia!
Hozzávalók (4 adag):
1,5 kg cukkini
450 g csemege kukorica (fagyasztottat használtam)
150 g hagyma (kb 1 nagyobb fej)
100 ml 20 % főzőtejszín (tökéletes a kókusztejszíni is, akkor picit még pikánsabb lesz)
15 g tápióka keményítő (vagy rizs liszt is remek)
1 citrom leve és reszelt héja
1 csokor kapor (ha nincs friss, a szárított is jó bele)
15 g vaj (vagy ghee)
1 – 2 dl víz
só, bors
Elkészítés:
A hagymát a vajon odatesszük dinsztelődni, majd mikor kicsit már összeesett bele öntjük a kukoricát, és pár perccel később a felkockázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és kevés víz hozzáadásával kb 15 percig pároljuk. Ezalatt a cukkini pont kellően megpuhul, de nem esik össze. Felöntjük a tejszínnel, majd a cucc kb 1/5-ét külön szedjük, sok-sok lével, hozzá keverjük a keményítőt a kaprot és jó alaposan össze turmixoljuk! Ezzel sűrítjük be a főzeléket. Picit ezután még rottyantjuk és a legvégén adjuk hozzá a citrom levét és héját. Készen is vagyunk! Istenien finom és egyben laktató étel! Remek hozzá a sült lazac!