+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Marokkói csirke tagine

2017-09-19Juhász Péter

A tagine hagyományos közel-keleti/észak-afrikai ételféleség, egyfajta “pörkölt”. Nevét az elkészítéséhez használt edényről kapta. Lényege az, hogy egy lezárható edényben készül, lassan sütve. Rendkívül egyszerű elkészíteni, nem igényel sok pepecselést, viszont a lassú sütésnek köszönhetően elképesztően finom, tartalmas ételt kapunk.

Hozzávalók (4-5 adag):

1 kg bőrtelen csirkecomb filé
500 g sárgarépa (4-5 db)
200 g vöröshagyma (1 közepes)
150 g petrezselyem gyökér (1 nagyobb szár)
150 g fekete olívabogyó (1 db konzerv)
100 g aszalt szilva
3 gerezd fokhagyma
1 kis darab friss gyömbér
1 tk rómaikömény
2 tk paprika
1 tk fahéj
1 citrom leve
300 dl alaplé
10 g kókuszzsír
2 ek liszt (rizs, zab) kb 30 g
só, bors

Elkészítés:

Én ezt az ételt egy jóféle öntöttvas lábosban készítem, mert így be lehet tenni a sütőbe, és a fedele is elég nehéz ahhoz, hogy a lassan süldögélő cuccban benne maradjon minden íz, gőz. A lábost odatesszük magas lángon melegedni, bele tesszük a kókuszzsírt és ha kellően meleg a csirkecombokat kis adagokban mindkét oldalukon jól lepirítjuk. Ha kész félre tesszük. Lejjebb vehetjük a lángot és mehet bele a felaprított vöröshagyma, a reszelt gyömbér és fokhagyma, az összes fűszer és sózzuk is meg, így gyorsabban összeesik a hagyma. Ha üvegesre pirult, vissza tehetjük bele a húst, a pucolt és felkarikázott répát és gyökeret, az olívabogyót és az aszalt szilvát is. Öntsük fel annyi alaplével, hogy majdnem ellepje, szórjuk meg a liszttel és keverjük össze jó alaposan. Már nincs más dolgunk, mint 150 fokra előmelegített sütőben, lefedve süssük 2,5 órán keresztül. Hozzá sem kell nyúlni ez idő alatt! Az idő letelte után vegyük le róla a fedőt és még jó 30 percig süssük anélkül is, ettől remekül besűrűsödik és a teteje picit meg is pirul!

Egyszerűen fantasztikus kaja, illik hozzá a kuszkusz, a rizs is de én pl. sült karfiollal is imádom!

Tápanyagtartalom (1 adag):
Zsír: 13,5 g
Szénhidrát: 38 g (ebből 6 g rost)
Fehérje: 44,5 g
Energia: 459 kCal

Related Articles

Baconnel-tojással töltött sült avokádó

2015-02-23Juhász Péter

Bordói marharagu gyökérzöldségekkel

2017-04-09Juhász Péter

Édesburgonyás feketebabos chili

2018-12-16Juhász Péter
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben