+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Meleg zöldséges lencse saláta

2018-01-26Juhász Péter

Idehaza a lencsét leggyakrabban a trutymós, menza lencsefőzelékről ismerik, ezért sokan nem is szeretik! Milyen kár, pedig igazán jóféle alapanyag! Ásványi anyagokban és rostban gazdag, laktató és ha valakinek nincsenek emésztési problémái, érzékenysége, nagyon jól beilleszthető bármilyen étrendbe!

Ezt az receptet úgy állítottam össze, hogy nagyjából minden jóság belekerüljön, ami télen olcsón kapható, ugyanakkor legyen egyszerű és nagy mennyiségben elkészíthető! Kiválóan beilleszthető a személyreszabott étrendi ajánlásban található receptek közé is! 🙂 És persze, mint mindig, nem utolsó sorban elképesztően ízgazdag és finom!

Hozzávalók(5 adag):

500 g lencse (1 éjszakára beáztatva)
500 g sárgarépa
500 g zellerszár
200 g újhagyma
250 g fagyasztott, leveles spenót
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
só, bors ízlés szerint

Dresszing:
50 ml olívaolaj (extra szűz, jó minőségű)
50 ml citromlé
50 g magos mustár

Elkészítés:

A korábban beáztatott lencsét szűrd le, majd bő, sós vízben tedd oda főni. Eközben a felkarikázott hagymát és fokhagymát olajszprével befújt, kellően nagy és mély serpenyőben tedd oda párolódni, ne pirítsd le, csak párold meg míg kicsit összeesik. Ezután add hozzá az apróra felkockázott répát és zellert is, sózd, borsozd, mehet bele a babérlevél is, majd párold fedő alatt alacsony lángon míg meg nem puhul.

Míg ezek főnek elkészítheted a dresszinget. A hozzávalókat tedd egy pohárba, vagy turmixba és jó alaposan turmixold össze, míg homogén állagú nem lesz. Közben ne felejtsd el felengedni a spenótot sem! 🙂

Nagyjából egyszerre fog elkészülni a lencsével a zöldség. A puhára, de nem szét főtt lencsét szűrd és csöpögtesd le, öntsd hozzá a megpárolódott zöldségekhez, keverd bele a spenótot, majd mehet rá a dresszing és legvégül add hozzá a durvára vágott petrezselymet is. Már főzni nem kell, elég ha jól összemelegíted, rottyantod egyet! Keverd jó alaposan el, és már lehet is enni! 🙂 Önmagában is teljes értékű fogás, de nagyon illik hozzá a buggyantott tojás, a sült lazac és bármilyen más halféle is!

Tápanyagtartalom( 1 adag):
Zsír: 13 g
Fehérje: 30 g
Szénhidrát: 68 g (ebből 16 g rost)
Energia: 520 kcal

Related Articles

Zöldsédes sok babos chilli

2018-09-17Juhász Péter

Csicseriborsós sütőtökös curry

2017-03-10Juhász Péter

Házi savanyúkáposzta

2017-02-12Juhász Péter
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben