

Mindenki ismeri a finomfőzeléket, ha máshonnan nem is, akkor az iskolai menzáról tuti! Az egyik legmegosztóbb étel kis hazánkban, holott, ha jól van elkészítve, nagyon tápláló, ízgazdag és kifejezetten egészséges cucc is egyben! Na meg persze fagyasztott alapanyagokból pik-pak elkészíthető!
Hozzávalók(10 adag):
500 g fagyasztott zöldborsó
500 g fagyasztott francia saláta mix
20 g wasabi paszta
1 kis csokor menta
3 dl 0,1 % tej (vagy bármilyen tej alternatíva)
20 g keményítő
1 db zöldség leves kocka (vagy alaplé)
Elkészítés:
A zöldborsót tedd oda főni a leves kockával, felöntve annyi vízzel amennyi ellepi (vagy alaplé leveskocka nélkül). Közben egy másik lábosban párold meg a francia saláta mixet, de ne legyen túl puha. Ha a borsó megfőtt, habard be a tejjbe bele kevert keményítő, wasabi, menta keverékkel, majd jó alaposan turmixold össze. Öntsd bele a közben készre párolódott saláta mixet és ha kell picit sózd, borsozd utána, ízlés szerint (a keményítő amúgy akár ki is hagyható én tettem bele az állaga miatt, hogy ne váljon ki a víz, ha áll a hűtőben).
Bélszínrolóval(saját gyártású) tálaltam, hogy jó “autentikus” legyen, megszórtam kevés pirított mogyoróval és meglocsoltam joghurttal, hogy ne legyen annyira autentikus!