

Mostanában ritkábban készítek édességet, próbálom magam leszoktatni az édes ízről… nem olyan sok sikerrel! 🙂 Viszont olykor-olykor megengedek magamnak valami olyat, amiben van valami érdekesség. Ez a “süti” igazán különleges! Végtelenül egyszerű elkészíteni, nyers, sütést nem igényel, szinte szénhidrát mentes, és kifejezetten egzotikus ízkombináció! Vigyázat zsír bomba! 🙂
Hozzávalók:
Az alap:
2 db érett avokádó
200 g kókuszreszelék
100 g Eritritol (porrá darálva)
50 g kókuszolaj
1 tk vanília kivonat
1 ek lime lé
6-8 csepp bors menta kivonat
stevia édesítő szer ízlés szerint
Csoki bevonat:
100 g legalább 70%-os étcsoki (legjobb hozzá talán az eritritolos étcsoki, én most wawel keserű csokit használtam)
50 g Holland kakaópor
30 g kakaóvaj
kevés víz ( kb 0.5 – 1 dl)
stevia (vagy más) édesítő szer ízlés szerint
Elkészítés:
Az alaphoz az avokádó belét kikaparjuk, hozzá adjuk a porított eritritolt, a kókuszolajat, az ízesítőket, és alaposan leturmixoljuk, hogy krémes állagú legyen. Ha ezzel megvagyunk, mehet bele a kókuszreszelék és már csak el kell keverjük! Egy tepsit kibélelünk sütő papírral, és elterítjük az avokádós masszát benne.
A csokiöntethez felolvasztjuk az étcsokit, hozzá adjuk a kakaó port, a kakaóvajat, jó alaposan elkeverjük, vízzel folyamatosan hígítva, hogy krémes állagot kapjunk. Ezt a masszát öntjük az avokádos alapra, majd az egészet fagyasztóban megdermesztjük. Kiborítjuk az összeállt sütit és kis kockákra szeleteljük… ennyi! Lehet falatozni! 🙂
Ekkora adagból legalább 25-30 kocka jön ki, így 1-1 darab kalóriatartalma nem is olyan rémes!