

Viszonylag kevés párolt zöldséget készítek, mert általában nem a kedvenceim. Sütve a többségük sokkal jobb! 🙂 Viszont a pak-choi egy olyan cucc, aminek kifejezetten jót tesz! (hasonlóan a spenóthoz). Mindamellett, hogy rostban gazdag zöldség, rendkívül magas a kálium és C vitamin tartalma is, és nem mellékesen, akinek ösztrogén problémája is van a magas indol-3-karbinol tartalma miatt kifejezetten ajánlott (akárcsak a kelbimbó, kelkáposzta, brokkoli, karfiol).
Hozzávalók (2 adag):
2 db pak-choi (Lidlben most kapni frissen egész jó áron)
3 gerezd fokhagyma
2-3 cm-es gyömbér
1 ek szójaszósz
15 g kókuszzsír
5 g szezámolaj
só, bors
szezámmag a díszítéshez
Elkészítés:
A pak-choit 2-3 centiméteres darabokra szeleteljük. A zsiradékba belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, kicsit átpirítjuk, majd mehet bele a pak-choi fehér húsú szára, a leveles részeket csak a végén tegyük majd hozzá. sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a szójaszószt is. Közepes lángon, lefedve pároljuk 5-10 percig. Ezután adjuk hozzá a leveles részét is, és most már fedő nélkül még pár percig pároljuk. Készen is vagyunk, lehet tálalni azon melegében!
Remek köret csirkéhez és halakhoz is!