+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Ramen leves NoCarb tésztával

2016-12-28Juhász Péter

Mindig is imádtam az ázsiai konyhát, és minap eszembe ötlött, miközben mindenféle aprólékból, csontos maradékból (most épp kacsa és csirke) levest gyárottam, hogy milyen remek volna, egy jó ramen leveshez. Gondoltam kicsit feldobom az amúgy gyakran fogyasztott és imádott húslevest!

Elsőre macerásnak tűnhet az elkészítése, de maga a leves pár perc alatt elkészül, ha rászánunk egy kis időt az előkészületekre. Két nagyon fontos kulcs pontja van az isteni ramennek, az egyik a pácolt tojás, a másik pedig a friss alapanyagok használata. Nézzük hogyan is készül…

Hozzávalók:

Leveshez:
200 ml alaplé (ahogy írtam, ez most kacsa húsból készült, csontokról lefejtett húst használtam a levesbe is)
50 g sült kacsa hús
30 g sárgarépa
1 szál újhagyma
10 g szárított shiitake gomba
10 g nori lap
1 ek szójaszósz
1 ek wuster szósz
1 kk kínai ötfűszer keverék
1 kb 4 cm-es gyömbér
2 db fokhagyma
1 kis marék koriander
1 csomag NoCarb tészta (opcionálisan rizs tészta, de ekkor az egész ch tartalmához hozzá kell számolni azt is)
chilli pehely a díszítéshez

Pácolt tojáshoz:
1 db L-es tojás
1 dl szója szósz
1 dl Mirin (rizs bor)
1 dl Sake
1 db kb 4 cm-es gyömbér
2 db fokhagyma
1 szál újhagyma

Elkészítés:

Ahogyan az elején már írtam, kell gyártani egy jó alaplevet, húslevest. Itt találsz receptet hozzá: Csontleves Ez esetben javarészt kacsát használtam, majd a kész levesből kivéve a húst, azt lefejtettem a csontokról, és sütőpapírra téve 200 fokos sütőben ropogósra pirítottam, hozzáadva kevés kacsazsírt! Ezt nyugodtan el lehet készíteni több nappal korábban is, és a hús bármi másra remekül felhasználható, én is így álltam neki, akkor még nem tudtam, hogy Ramen lesz belőle….

A következő lépés a tojás elkészítése. Ehhez a nyers tojást forrásban lévő vízben 6 percig főzzük, majd gyorsan hideg vízbe tesszük, hogy a főzési folyamat megálljon és a sárgálya kellemesen lágy maradjon. Megpucoljuk és pácot készítünk a felsorolt összetevőket jól elkeverve egymással, bele darabolva a gyömbért és a fokhagymát, valamint az újhagymát is. Érdemes a pácban hagyni a tojást legalább 1 éjszakára, de akár több napig is elvan benne, annál jobban átjárja majd az ízletes lé!

A leves összeállítása már innentől kezdve perce kérdése. Az alaplevet ugyan annyi vízzel odatesszük forrni, bele dobjuk a megtört gyömbért, héjjastul, és az apróra darabolt fokhagymát is, Mehet bele a szójaszósz, a wuster szósz és az ötfűszer keverék is, pár percig forr, és ez alatt elkészíthetjük a többi hozzávalót is.

A Nori lapot és a shiitake gombát forró vízzebe áztatjuk,  míg meg nem puhulnak, a sárgarépát zsülienre vágjuk, és az újagymát is feldaraboljuk, átlósan, nem túl kis darabokra, a koriandert szintén kicsit megdaraboljuk, viszonylag rusztikusra. A tésztát folyó vízzel jól átmossuk és mehet a nori és gomba mellé (ha pl. rizs tésztát használunk, akkor az kapásból együtt mehet a gomba és a nori mellé a forró vízbe, és akkor meg is puhul, mire a leves eleget forr), kicsit így átveszi azok ízét és színét.

Már csak össze kell állítani az egészet. Egy nagy tál aljára mehet a tészta, és arra körkörösen szépen elrendezgetünk minden hozzávalót, felöntjük a levessel, legvégén pedig mehet a tetejére a tojás félbevágva, és a friss koriander, chilli porral díszíthetjük.

Biztosak lehetünk benne, hogy a végeredménytől mindenki el lesz ájulva! 🙂

Tápanyagtartalom:

Zsír: 19 g
Szénhidrát: 10 g (ebből 4 g rost)
Fehérje: 47 g
Kalória: 399 kcal

You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben