+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Rattatouille – az eredeti recept szerint

2017-08-26Juhász Péter

Csináltam már korábban is francia lecsót, de az kicsit más recept volt. Ezt most úgy készítettem, hogy “nagyüzemi” körülmények között is különösebb vacakolás nélkül elkészíthető legyen, hatalmas mennyiségben, követve a hagyományos receptet. És most odafigyelve arra is, hogy zsírszegény legyen, tekintettel azokra, akik zsírszegényebb diétát követnek! 🙂 Az egész nyitja egyébként annyi, hogy bármilyen idényzöldséget összekombinálhatunk, ami szimpatikus (már amennyiben a paradicsom, cukkíni és paprika is a részük). Csak arra kell odafigyelni, hogy nagyjából mindenből azonos mennyiséget tegyünk bele.

Hozzávalók (8 adag):

2 db padlizsán (kb 700 g)
2 db cukkíni (kb 800 g)
2 nagyobb fej vöröshagyma (kb 500 g)
2 db sárga és 2 db piros kaliforniai paprika (kb 1 kg)
3-4 db paradicsom (kb 500 g)
1 db sűrített paradicsom konzerv (140 g)
4 gerezd fokhagyma
15 g kókuszolaj (kókuszolaj spré)
só, bors, kakukkfű, bazsalikom, babérlevél

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, a padlizsánról leszedjük a héját, és mindent szeparáltan nagyjából egyforma méretűre kockázunk. Ezután fogunk egy nagy serpenyőt és jó forróra előmelegítjük. A zöldségeket külön-külön jól lepirítjuk szép egymásutánban, ehhez használjunk olaj sprét! Sózzuk is és borsozzuk is őket aztán tegyük félre. A végére hagyjuk a paprikát, ha az is megpirult, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vagy összetört fokhagymát és tegyük hozzá az apróra kockázott paradicsomot, melynek előtte nyomkodjuk ki a levét is! Mehet bele a paradicsom püré is, pirítsuk még egy picit, majd fűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal és tegyünk bele 1 babérlevelet. Azután mehet hozzá az összes többi zöldség is. Alaposan keverjük össze. Az egész cuccot ezután tegyük egy hőálló tálba, aminek van fedele is (erre legjobb egy öntött vas lábos) és 175 fokra előmelegített sütőben süssük jó 1 órán át. Rá se kell nézni, 1 óra épp elég lesz, hogy iszonyatosan finomra főjön!

Szuper egytálétel, és bármilyen húshoz jó köret! Én most grillezett csirke csíkokkal és egy kis bagettel tálaltam, de természetesen a rizs is jó hozzá!

Tápanyagtartalom (1 adag):
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 23 g (8 g rost)
Fehérje: 5 g
Energia: 118 kCal

Related Articles

Zeller chips

2015-04-03Juhász Péter

Sültpaprikás karfiolkrémleves

2015-02-24Juhász Péter

Lassan sült marhaoldalas zellerpürével és zeller hasábokkal

2015-02-23Juhász Péter

1 comment. Leave new

Cukkínis édesbugronyás lecsó kurkumával - CustomBodyWorks
2018-09-13 18:40

[…] ki hogy van vele, ha lecsó, akkor nekem jöhet bármilyen formában, korábban már készítettem Rattatouille-t, francia lecsót is. Reggelire is gyakran eszem, tükör tojással, fetta sajttal vagy […]

Be kell jelentkezni a válaszadáshoz
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben