+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Sri lankai halas curry

2017-02-26Juhász Péter

Ezt a receptet Jamie Oliver receptje inspirálta! Nagyon szeretem a munkásságát, a kajáit, elég közel áll a főzési stílusa az enyémhez. Csapjunk össze valamit gyorsan, lehetőség szerint egyszerűen! 🙂

Ezzel a recepttel sincs másként, viszonylag sok hozzávaló kell, elsősorban fűszerek tekintetében, amit olykor nehéz beszerezni, de pl. ha Pesten élsz a Wesselényi 36-ban levő Szép Kis India boltban mindent megtalálsz, ami ehhez kellhet!

Hozzávalók (4-5 adag):

1000 g afrikai harcsa filé (lidl)
300 g vöröshagyma
300 g paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 kb 5 cm-es gyömbér
300 ml light kókusztejszín, vagy kókusztej
20 g kókuszzsír
1 tk kardamommag
2 tk barna mustármag
2 tk köménymag
1 tk görögszénamag
1-1 tk kurkuma ( a halhoz és a mártáshoz)
2 db lime leve
3 tk chilli pehely
1 nagy marék friss koriander
2 tk tamarind paszta (mag nélküli)
só, bors

Elkészítés:

A halat 2-3 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, sózzuk, belefacsarjuk a 2 lime levét, hozzáadunk 1 teáskanál kurkumát, összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük marinálódni, míg a szósz elkészül.

A kókuszzsíron megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, kevés sóval, míg össze nem esik és kicsit meg is barnul. Közben a fűszereket egy serpenyőben magas hőfokon kissé megpirítjuk és egy mozsárban porrá őröljük (használhatunk eleve őrölt fűszereket is, de azokat ne pirítsuk, így egy picit kevésbé lesz intenzív az illatuk). Kockázzuk fel a paradicsomot (legjobb egyébként, ha koktélparadicsomot használunk, friss, zamatosabb lesz az íze a mártásnak és jól mutatnak benne a paradicsom darabok is), adjuk a hagymához, mehetnek bele a fűszerek is, öntsük fel 300 ml kókusztejjel és kb 1 dl vízzal. Alacsony hőfokon, fedő nélkül pároljuk kb 30-40 percig (ha közben nagyon besűrűsödne, pótoljuk a levét), míg a paradicsom szétesik. Ha sűrűbb szószt szeretnénk, akkor a szósz kb felét  turmixoljuk le külön, majd adjuk hozzá ismét a maradékhoz. Így épp eléggé lesz darabos, de ugyanakkor sűrű is a szósz. Keverjük bele a tamarind pasztát és mehet a mártásba a hal is, úgy ahogy van az egész tállal, levestül, mindenestül. Innentől kezdve már csak 10 percnyi rotyogtatás kell nagy lángon és kész is vagyunk! A legvégén adjunk hozzá egy nagy marék frissen vágott koriandert!

Főtt basmati risszel nagyon kiváló, de pl. párolt zöldbab is illik hozzá!

Tápanyagtartalom (1 adag):
Zsír: 13 g
Szénhidrát: 8 (ebből 2 g rost)
Fehérje: 34 g
Energia: 288 kcal

Related Articles

Édesburgonyás feketebabos chili

2018-12-16Juhász Péter

NoCarb csokis-mákos tészta

2015-04-02Juhász Péter

Sült sütőtök és cukkíni joghurtos tahinivel és za’atarral

2018-09-25Juhász Péter
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben