

Gyerekkoromban nem nagyon szerettem a túrós tésztát, vagy a túró volt kevés rajta, vagy a tejföl, vagy a szalonna, de jellemzően mindegyik és ezt akarták eladni, mint főételt! Sose vette be az agyam 🙂 Ez azóta sem változott, a túróstészta számomra köret! De ez a változat igencsak megállja a helyét egy nagyon egyszerű és isteni finom főételként!
Hozzávalók (10 adag):
250 g körettészta (Lowcarb változat, sparban kapni)
500 g zsírszegény túró
100 g füstölt kolbász (Pick mangalica kolbászt használtam)
200 g füstölt csirke vagy pulyka mell (sonka is jó)
1 kg cukkínni
só, bors
Elkészítés:
230 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára a felkarikázott cukkínit! Közben főzd meg a tésztát sós vízben, és a nagyon apróra darabolt kolbászt elkeverve a szintén apróra darabolt sonkával jó alaposan pirítsd le! Ha minden kész, már csak össze kell keverni, ha kell utána sózni és jó alaposan megborsozni! Ennyi!
0.1 %-os joghurrtal tálalni!