

Manapság egyre több jó tulajdonságára hívják fel a figyelmét az embereknek az édesburgonyának. Amellett, hogy remek összetett szénhidrát forrás, ezen szénhidrátok lassú felszívódásúak, jelentős rezisztens keményítő forrás is mellette (Hogy mi is az és mért jó nekünk, arról ITT olvashatsz), és nem elhanyagolhatóan mikrotápanyag összetétele is igencsak kedvező!
A tökéletes sült édesburgonyának 2 nagyon fontos összetevője van, az egyik egy jó sütő, a másik pedig az édes füstölt pirospaprika! Egyebekben pedig elronthatatlan és nagyon finom, egészséges köret, rágcsa, ki mire használja épp.
Hozzávalók:
500 g édesburgonya (hámozva)
20 g kókuszolaj
2 tk édes füstölt pirospaprika
1 tk fokhagyma por
1 tk só
bors ízlés szerint
Elkészítés:
A Batátát meghámozzuk, rusztikus, viszonylag nagy cikkekre vágjuk, majd olvasztott kókuszolajba forgatjuk (ehhez nem árt, ha az édesbugronya nem hideg 🙂 különben ráfagy a zsír), beleforgatjuk a fűszerekbe is. 230-240 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, néha átforgatva pirulásik sütjük. Ha késznek nyilvánítottuk, akkor érdemes megspriccelni kis balzsamecettel, még illatosabb és ropogósabb lesz tőle! Nagyon illik hozzá a paprika füstös íze…. nehéz vele leállni! 🙂