

Ezt a recepet a Babramegy blogon találtam, ill. az instagram oldalán, és egyből bele szerelmesedtem. Amit váltóztattam rajta, hogy mellé csaptam egy nagy adag cukkínit, és a tahinit, hogy kicsit csökkentsem a szósz zsír tartalmát joghurttal higítottam. Aki szereti a keleties ízeket és a pik-pak elkészíthető ételeket, annak kötelező darab!
Hozzávalók(5 adag):
1 kg sütőtök
1 kg cukkíni
500 g lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
50 g tahini (szép kis india)
1 ek zaatar fűszerkeverék (szép kis india)
150 g 0,1 %-os joghurt (aldi)
1 csokor petrezselyem vagy koriander
só, bors
olajszpré
Elkészítés:
A zöldégeket megmossuk, sem a sütőtököt, sem a cukkínit nem kell meghámozni, elég felszeletelni, kb azonos méretűre. Sózd, borsozd, majd 230-250 fokra előmelegített sütőben, sütőbapírral bélelt tepsin süsd meg. Közben a kb 3-4 mm-es szeletekre vágott hagymát is dinszteld meg egy serpenyőben. Keverd el a tahinit a joghurttal, reszelj bele egy fokhagymát és add hozzá a citrom levét is. Ha a zöldségek megsültek, szórd meg a zaatarral, majd keverd óvatosan össze, mehet rá a tahinis szósz, a hagyma és a petrezselyem is. ENNYI! Fantasztikus, ízgazdag, laktató és tápláló köret, bármilyen fűszeres sült húshoz jó választás!