

Mivel is indulhatna a hét kellemesebben, mint egy remek, izgalmas rántottával. Ha már unod a megszokott ízeket, és vágysz valami újra, kicsit különlegesebbre…
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom!
Hozzávalók:
3 db L-es tojás
20 g újhagyma vagy metélőhagyma
1 tk szójaszósz
1 tk rizsbor
édesítő szer, ízlés szerint
só
olvasztott kókuszzsír a sütéshez (kb. 10 g)
Elkészítés:
A japán rántotta különlegessége az íze mellett az elkészítés módjában rejlik. Tipikusan négyzetes alakú serpenyőben készül, de bármi más is megteszi, maximum nem lesz olyan szép 🙂
A hagymát apróra felvágjuk, a tojásokat feltörjük, és minden egyéb összetevővel jól elkeverjük.
A serpenyőt közepesen magas hőfokig hevítjük, majd megkenjük kis kókuszolajjal, és az összekevert tojás egy részét beleöntjük, csak annyit, hogy vékony réteg képződjön. Akkor elég meleg a serpenyő, ha a tojás egyből megszilárdul és felpúposodik, majd a serpenyő tőlünk távolabb eső végétől kezdve elkezdjük felhajtogatni, hogy egy hengert kapjunk. Ezt átfordítjuk
és a serpenyő végébe toljuk, újra kenjük kis olajjal, és ismét beleöntünk egy kevés tojást, majd most, már az első hengerrel együtt folytatjuk a feltekerést. Ezt a folyamatot addig ismételgetjük, míg az összes tojás el nem fogy.
A legvégén még átforgatjuk, formázzuk és kiszedjük egy vágódeszkára kicsit hűlni. Majd óvatosan, mivel a rántotta nagyon lágy, egy késsel kb. 2-3 cm-es darabokat vágunk belőle és kész is, lehet tálalni!
Wasabis-majonézes tormával tálaltam, istenien kiegészíti a tojás édeskés ízét!