+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Tamagoyaki, japán sajtos tekercs

2015-03-30Juhász Péter

Mivel is indulhatna a hét kellemesebben, mint egy remek, izgalmas rántottával. Ha már unod a megszokott ízeket, és vágysz valami újra, kicsit különlegesebbre…
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom!

Hozzávalók:

3 db L-es tojás
20 g újhagyma vagy metélőhagyma
1 tk szójaszósz
1 tk rizsbor
édesítő szer, ízlés szerint
só
olvasztott kókuszzsír a sütéshez (kb. 10 g)

Elkészítés:

A japán rántotta különlegessége az íze mellett az elkészítés módjában rejlik. Tipikusan négyzetes alakú serpenyőben készül, de bármi más is megteszi, maximum nem lesz olyan szép 🙂

A hagymát apróra felvágjuk, a tojásokat feltörjük, és minden egyéb összetevővel jól elkeverjük.
A serpenyőt közepesen magas hőfokig hevítjük, majd megkenjük kis kókuszolajjal, és az összekevert tojás egy részét beleöntjük, csak annyit, hogy vékony réteg képződjön. Akkor elég meleg a serpenyő, ha a tojás egyből megszilárdul és felpúposodik, majd a serpenyő tőlünk távolabb eső végétől kezdve elkezdjük felhajtogatni, hogy egy hengert kapjunk. Ezt átfordítjuk
és a serpenyő végébe toljuk, újra kenjük kis olajjal, és ismét beleöntünk egy kevés tojást, majd most, már az első hengerrel együtt folytatjuk a feltekerést. Ezt a folyamatot addig ismételgetjük, míg az összes tojás el nem fogy.
A legvégén még átforgatjuk, formázzuk és kiszedjük egy vágódeszkára kicsit hűlni. Majd óvatosan, mivel a rántotta nagyon lágy, egy késsel kb. 2-3 cm-es darabokat vágunk belőle és kész is, lehet tálalni!

Wasabis-majonézes tormával tálaltam, istenien kiegészíti a tojás édeskés ízét!

Tápanyagtartalom:
Zsír: 25,1 g
Szénhidrát: 2,5 g
Fehérje: 20 g
Energia: 327 kcal

Related Articles

Avocado saláta fetával és baconnel

2015-04-19Juhász Péter

Currys-tejszínes karalábéfőzelék skandináv húsgolyókkal

2015-02-23Juhász Péter

Gombás Kelkáposztás Frittata

2018-09-22Juhász Péter
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben