+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Tökéletes ketogén étcsoki

2015-04-12Juhász Péter

Nagy kihívás a csokikészítés, főleg ha nem tudunk hozzá cukrot használni. Ez a recept viszont a megszólalásig olyan, mintha igazi csokit ennénk! És még csak nem is bonyolult, különösebb tehetség sem kell az elkészítéséhez, már ami a masszát illeti. A többi csak egyéni kreativitás kérdése!

Hozzávalók (100 g csoki):

30 g kakaóvaj (étkezési)
30 g holland kakaó
20 g eritriol
5-10 g inulinos-steviás édesítőszer
1 tk szójalecitin
1 tk vanília kivonat

Elkészítés:

Az egész folyamatnak 2 kulcspontja van. Az egyik, hogy megfelelően temperáljuk a kész csokit, hogy ne olvadjon el a kezünkben, a másik pedig, hogy az eritriolt megfelelően finom porrá tudjuk őrölni, én erre a célra kézi mozsarat használtam… Macerás dolog, de megéri!

Egy lábosba forró vizet öntünk és odatesszük a tűzhelyre, majd erre ráhelyezünk egy keverőtálat, melyben majd elkészítjük a csokit. FONTOS, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, csak a gőzzel érintkezzen, ez biztosítja, hogy a csokit ne tudjuk túlhevíteni. Olvasszuk fel így a kakaóvajat, majd adjuk hozzá az édesítő szereket, a szójalecitint és a vanília kivonatot. Dolgozzuk el egyenletesen, használhatunk botmixert is. Majd, ha ez megvan, tegyük hozzá a kakaóport és egy egészen kevés vizet (1-2 tk), folytassuk a keverést botmixerrel, míg teljesen homogén nem lesz.

Temperálás: A csoki egy részét (harmadát) vegyük ki, és tegyük a fagyasztóba. A többit hagyjuk hűlni kicsit. A fagyasztóba tett csoki, miután teljesen megdermedt fogja majd temperálni a többi, a tálban lévő csokinkat. a Cél, hogy 36 fok alá, de 34 fok fölé hűtsük a keveréket, és itt tartsuk hőmérsékleten, folyékony kell, hogy legyen a massza, de nem melegebb 36 foknál!
Ha ezt elérjük, nagyon jó állagú, önthető a csokink!
Formázás után fagyasszuk le és már ehetjük is! 🙂

Tápanyagtartalom:
Zsír: 33 g
Szénhidrát: 4 g (ebből 3 g rost)
Fehérje: 6,8 g
Energia: 341 kcal

Related Articles

Kókusztej puding gránátalma zselével

2015-02-23Juhász Péter

Tamagoyaki, japán sajtos tekercs

2015-03-30Juhász Péter

Sült kelbimbó parmezánnal

2015-03-12Juhász Péter

2 comments. Leave new

SZÉNHIDRÁT MENTES TÚRÓGOMBÓC | KETOHEAVEN
2015-04-12 16:50

[…] mázhoz: 100 g szénhidrát mentes csokoládé https://ketoheaven.wordpress.com/2015/04/12/tokeletes-ketogen-etcsoki/ 100 g szeletelt mandula, törve és […]

Be kell jelentkezni a válaszadáshoz
KETOGÉN SOMLÓI, AHOGY ÉN KÉSZÍTEM | KETOHEAVEN
2015-04-21 14:11

[…] krém: 50 g ketogén étcsokoládé Recept: https://ketoheaven.wordpress.com/2015/04/12/tokeletes-ketogen-etcsoki/ 1 dl víz rum […]

Be kell jelentkezni a válaszadáshoz
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben