+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Vörös Kubbeh – Közel-keleti húsgombóc céklával

2019-06-26Juhász Péter

Nagyon oda vagyok a közel-keleti konyháért, aki követi a receptjeim talán erre már rá is jött! Ez a recept egy mondhatni klasszikus újragondolása, amit Tel-Aviv-ban kb mindehol lehet kapni! Nem annyira makro barát, ellenben ez a változat zsír szegény. Annak aki szigorúan követi a napi makroit nem feltétlen ajánlott, mivel nehezebben rögzíthető a pontos bevitel! 🙂 De ezzel nincs is semmi baj! Legyünk életszerűek! Elkészíteni elég pepecs, de remek páros hétvégi program, és az íze kárpótol mindenért!

Hozzávalók (10-12 gombóc):

500 g fitnesz darált marhahús (FitMarket)
300 g teljeskiörlésű durumliszt
750 g cékla
100 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db erőleves kocka
1 db sűrített paradicsom konzerv
2-3 tk kakukfű
1-2 tk rómaikömény
csipet fahéj
2 tk pirospaprika (chili)
1 citrom héja és leve
1 – 1.5 l víz
só, bors

Elkészítés:

A céklát alufóliában 175 fokon süsd meg, közben lehet pepecselni a gombócokkal! Dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a húst, sózd-borozd, adj hozzá kis fajéjat, római köményt és kakukfüvet, és egy kis pirospaprikát. párold készre. Eközben elkészítheted a tésztát. Nagyon egyszerű, a liszthez adj egy csipet sót és annyi vizet, amit felvesz, hogy jó állagú, nem ragadós tésztát kapj (kb 1-1,5 dl), pihentesd bő 20 percig, ez alatt elkészül a cékla is kb.

Ha a cékla kész, hagyd hülni, pucold meg, majd kockázd fel kb 3 cm-es darabokra, tedd félre a felét, a másik felét pedig kezd el főzni, a marhahús leves kockákkal dúsított vízben. (annyi vizet használj, ami jól ellepi a céklát). Elég csak felforralni, majd kezdheted a gombócok gyártását. kb. 40 g tészta és 40 g hús kell egy gombózhoz.
A tésztát lapogasd kerek formájúra, a hüvelyk ujjad és mutató újjad segítségével formálj lyukat, ebbe tudod helyezni a tésztát, kis félgömb alakú mélyedést készítve benne, ide tudod betölteni a húst. A kimaradó tészta szélét benedvesítve tudod jó alaposan össze tapasztani, majd kapásból mehet a céklás alaplébe.

A gombócoknak kb 20-30 perc fődögélés kell. Akkor jók, ha kemény, kenyér szerű az állaguk. Ezután szedd ki őket, majd az alaplevet jó alaposan turmixold össze, ízesítsd, higítsd utánna, ha kell, add hozzá a citrom héjat és levet, majd tedd vissza a gmbócokat és a félretett cékla darabokat is, már csak 1 kis rottyantás kell és kész is vagy!

Rizzse, pitával isteni!

Tápanyagtartalom (1 gombóc):
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 23 g (ebből 1 g rost)
Fehérje: 8,3 g
Energia: 141 Kcal
A céklában pedig annyi, ami a céklában 🙂

Related Articles

Padlizsános lecsó lecsókolbásszal

2015-02-23Juhász Péter

Zöldséges marhahús fasírt áfonya mártással

2017-10-29Juhász Péter

Stefániavagdalt

2015-03-11Juhász Péter
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben