+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Zöldséges birkaragu mentás zöldborsópürével

2017-10-27Juhász Péter

Minap bóklásztam a Lidl-ben (gyakorta megesik) és ráakadtam némi akciós birkacombra. Nem is kellett több, már jó régen ki szerettem volna próbálni, milyen is egy fasza birkaragu! Sokan tartanak tőle, mivel könnyen lehet állat ízű a végeredmény! Nos, azt kell mondjam, ez az elkészítési mód biztos nem fog csalódást okozni! Mint már korábban is több receptemnél, most is a nagy kedvencem használtam, az öntött vas lábost!

Hozzávalók:

Birka ragu (4 adag):
1 kg birkacomb
150 g hagyma (1 fej)
500 g paradicsom
300 g sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
15 g kókuszolaj
1-2 babér levél
1 ek pirospaprika
15 g liszt (bármilyen jó hozzá, akár rizsliszt is vagy zabliszt is)
kakukkfű, rozmaring
só, bors
kb 3 dl alaplé

Zöldborsópüré(5 adag):
2 db 450 g-os zsenge fagyasztott zöldborsó
150 g vöröshagyma (1 db)
30 g vaj (vagy ghi)
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
2 dl tej (kesutej)
só, bors

Elkészítés:

A ragu: A húst felkockázzuk, majd az öntött vas lábost használva, magas hőmérsékleten a zsíradékon jól átpirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús piruljon és ne főjjön! Ha ezzel megvagyunk, a pirospaprikával megszórjuk, oldjuk a színét, majd hozzápakolunk minden zöldséget, kb akkora darabokra vágva, mint a hús. Mehetnek bele a fűszerek, a só és a bors és az alaplé, megszórjuk a liszttel és jól összekeverjük, majd 150 fokos sütőbe tesszük és hozzá sem nyúlunk bő 4 órán keresztül! 🙂

A püré: Egy lábosban a hagymát a vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a borsót, majd felöntjük egy egészen kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt megpároljuk, a legvégén hozzáadjuk a petrezselymet és a mentát, majd most már mindenféle melegítés nélkül durva darabosra turmixoljuk, passzírozzuk! Végtelenül egyszerű, de naaaagyon naaagyon finom!

Tápanyagtartalom:
Birka Ragu(1 adag):
Zsír: 37 g
Szénhidrát: 21 g (ebből 5 g rost)
Fehérje: 49 g
Energia: 620 kCal
Zöldborsópüré (1 adag):
Zsír: 4 g
Szénhidrát: 24 g (ebből 8 g rost)
Fehérje: 12 g
Energia: 206 kCal

Related Articles

Csicseriborsós spenótfőzelék

2017-04-03Juhász Péter

Töltött karalábé – kicsit másképp

2017-05-07Juhász Péter

Csirke tikka masala nyársak

2017-04-03Juhász Péter
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben