

Ha az ember egy hétre előre készül a kajával nagy könnyebbséget jelent olyan dolgokat csinálni, amit nagy mennyiségben is el lehet készíteni! Ez a fasírt épp ilyen! Amellett, hogy olyan irdatlan ízorgia, amilyet még én sem tapasztaltam (na jó, azért már igen), végtelenül egyszerű elkészíteni és több napra meg is van oldva általa a kaja kérdése! 🙂
Hozzávalók(10 adag):
1 kg Charolais Darált hús Fitness (ez fontos, a zsírtartalma és a hús minősége miatt 🙂 egyébként a fitmarket-ben is lehet kapni!)
500 g darált pulykahús (aldi, lidl) 7%-os zsírtartalommal
100 g light mozzarella
100 g Dulano (lidl) feketeerdei sonka
130 g zabpehely (darálva)
2 db tojás
200 g sárgarépa (kb 2 db)
150 g paszternák (kb 1 db)
150 g hagyma (1 közepes)
1/2 ek pirospaprika
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
1 tk lestyán
1 ek magos mustár
1 tk fokhagyma por
10 g vaj
só, bors
A mártáshoz:
3 dl alaplé (akár kockából is lehet)
25 g sűrített paradicsom
30 g áfonyalekvár
Elkészítés:
A hagymát, répát, paszternákot vagy apró kockákra daraboljuk, vagy ahogyan én tettem, darálóban vigyázva, ledaráljuk, majd a vajon megdinszteljük. Mindeközben én a sütéshez egybe sütöttem egy csomó maradék zöldséggel (répa, gyökér, paszternák, cékla), ezeket kevés olajjal (kb 5 g) elkeverve 200 fokos sütőben előre sütöttem. Mikor a zöldség készen volt, akkor nekiálltam jól bekeverni a husit, jó alaposan elkeverni minden hozzávalót, sóztam (ekkora adaghoz kb 15 g só kell) és borsoztam, jó alaposan, majd a közben picit megsült zöldségágyra helyeztem, rápakoltam a sonkát és lefedve egy benedvesített sütőpapírral, majd 200 fokon 1 órán keresztül sütöttem. Az 1 óra leteltével vegyük ki, majd készítsük el a mártás alapot (keverjük össze), öntsük rá és további 30 percig süssük, míg a hús jól meg nem pirul.
Kicsit hagyjuk hülni, és már tálalhatjuk is! Egész egyszerűen isteni, főleg a mártással és a vele sült zöldségekkel!
Tápanyagtartalom(1 adag):
Zsír: 12 g
Szénhidrát: 14 g (ebből 3 g rost)
Fehérje: 36 g
Energia: 317 kCal
1 comment. Leave new
[…] isteni finom, illatos és rostban gazdag burgonyapüré. Én most a már korábban elkészített zöldséges fasírttal ettem, valami elképesztő! […]