+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
logo_fix2
  • Infó
    • Rólam
    • Sikertörténetek
    • Cikkek
    • GYIK
  • Receptek
    • Szénhidrát Csökkentett
    • Főétel
    • Gluténmentes
    • Köret
    • Tejtermék mentes
    • Leves
    • Paleo
    • Desszert
    • Ketogén
    • Rágcsa
    • Vegetáriánus
  • Kapcsolat
  • Szolgáltatások
  • YouTube
  • Fiókom
Product was added to your cart

Kosár

Zöldséges marhahús fasírt áfonya mártással

2017-10-29Juhász Péter

Ha az ember egy hétre előre készül a kajával nagy könnyebbséget jelent olyan dolgokat csinálni, amit nagy mennyiségben is el lehet készíteni! Ez a fasírt épp ilyen! Amellett, hogy olyan irdatlan ízorgia, amilyet még én sem tapasztaltam (na jó, azért már igen), végtelenül egyszerű elkészíteni és több napra meg is van oldva általa a kaja kérdése! 🙂

Hozzávalók(10 adag):

1 kg Charolais Darált hús Fitness (ez fontos, a zsírtartalma és a hús minősége miatt 🙂 egyébként a fitmarket-ben is lehet kapni!)
500 g darált pulykahús (aldi, lidl) 7%-os zsírtartalommal
100 g light mozzarella
100 g Dulano (lidl) feketeerdei sonka
130 g zabpehely (darálva)
2 db tojás
200 g sárgarépa (kb 2 db)
150 g paszternák (kb 1 db)
150 g hagyma (1 közepes)
1/2 ek pirospaprika
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
1 tk lestyán
1 ek magos mustár
1 tk fokhagyma por
10 g vaj
só, bors

A mártáshoz:
3 dl alaplé (akár kockából is lehet)
25 g sűrített paradicsom
30 g áfonyalekvár

Elkészítés:

A hagymát, répát, paszternákot vagy apró kockákra daraboljuk, vagy ahogyan én tettem, darálóban vigyázva, ledaráljuk, majd a vajon megdinszteljük. Mindeközben én a sütéshez egybe sütöttem egy csomó maradék zöldséggel (répa, gyökér, paszternák, cékla), ezeket kevés olajjal (kb 5 g) elkeverve  200 fokos sütőben előre sütöttem. Mikor a zöldség készen volt, akkor nekiálltam jól bekeverni a husit, jó alaposan elkeverni minden hozzávalót, sóztam (ekkora adaghoz kb 15 g só kell) és borsoztam, jó alaposan, majd a közben picit megsült zöldségágyra helyeztem, rápakoltam a sonkát és lefedve egy benedvesített sütőpapírral, majd 200 fokon 1 órán keresztül sütöttem. Az 1 óra leteltével vegyük ki, majd készítsük el a mártás alapot (keverjük össze), öntsük rá és további 30 percig süssük, míg a hús jól meg nem pirul.

 

Kicsit hagyjuk hülni, és már tálalhatjuk is! Egész egyszerűen isteni, főleg a mártással és a vele sült zöldségekkel!

Tápanyagtartalom(1 adag):
Zsír: 12 g
Szénhidrát: 14 g (ebből 3 g rost)
Fehérje: 36 g
Energia: 317 kCal

 

free wordpress themes

Related Articles

Chili con carne

2017-02-26Juhász Péter

Túrókrémes proteines tejberizs

2018-05-14Juhász Péter

Zöldséges birkaragu mentás zöldborsópürével

2017-10-27Juhász Péter

1 comment. Leave new

Szarvasgombás karfiolos bugronyapüré - CustomBodyWorks
2017-11-04 13:02

[…] isteni finom, illatos és rostban gazdag burgonyapüré. Én most a már korábban elkészített zöldséges fasírttal ettem, valami elképesztő! […]

Be kell jelentkezni a válaszadáshoz
You must be logged in to post a comment.
CSATLAKOZZ!
Minden regisztrált felhasználó INGYENESEN letölthető táplálkozási e-bookot kap!

Instagram

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

Hírlevél

ÁSZF

Kapcsolat

+36205596024
info@custombodyworks.hu
Facebook
YouTube
Instagram
Minden jog fenntartva. © Custom Body Works 2016.
A weblap cookiekat használ, hogy a felhasználóinkat minél személyreszabottabb tartalmakkal és kellemesebb élményekkel gazdagíthassuk. Bővebb információt a cookiekról az ÁSZF-ben találsz.ElfogadomNemBővebben